Buurtonderzoek moet voor opheldering zorgen rondom vernielingen begraafplaats Delden

 

De politie zal na aanleiding van de vernielingen op de Algemene Begraafplaats in Delden een buurtonderzoek starten. De politie hoopt hierdoor meer informatie te krijgen over de mogelijke dader of daders. Ook zal er extra gesurveilleerd worden aan de Langestraat in Delden om te voorkomen dat er weer vernielingen plaatsvinden.

Op woensdagmiddag werd bekend dat er op de Algemene Begraafplaats in Delden opnieuw grafmonumenten zijn vernield. Vorige week werden er al ruim twintig graven beschadigd en nu zijn daar een kleine dertig gevallen bijgekomen, zo laat de gemeente Hof van Twente weten.

De politie heeft de zaak in onderzoek en hoopt snel de daders op het spoor te komen. “Hierbij wordt tevens onderzocht of de vernielingen in Goor verband houden met die in Delden”, zo laat een woordvoerder van de politie weten. “Wij hebben nog geen idee wat de motieven zijn van de verantwoordelijke persoon of personen. Mogelijk dat dit in de loop van het onderzoek duidelijk wordt. Het vinden van de dader is de eerste prioriteit.”

Getuigen die iets hebben gezien of gehoord worden met klem opgeroepen dit te melden bij de politie: via telefoonnummer 0900-8844 of bij de gemeente 0547 – 858585. Een mail sturen naar info@hofvantwente.nl kan ook.

Bron: Nieuws uit Delden