Veel deelname eerste lichtjesmiddagen in Hof van Twente

Lichtjesmiddag 21 december 2013 Diepenheim Foto Lenneke Lingmont
Lichtjesmiddag 21 december 2013 Diepenheim Foto Lenneke Lingmont

Lichtjesmiddag 22 december 2013  Delden
Lichtjesmiddag 22 december 2013 Delden

Lichtjesmiddag Goor 28 december 2013
Lichtjesmiddag Goor 28 december 2013

Lichtjesmiddag Markelo 29 december 2013
Lichtjesmiddag Markelo 29 december 2013

Op de, voor het eerst georganiseerde, lichtjesmiddagen op de algemene begraafplaatsen in Hof van Twente namen verrassend veel mensen deel. Op de bijeenkomsten gehouden in Diepenheim en Delden op zaterdag 21 en zondag 22 december jl. en in Goor en Markelo op zaterdag 28 en zondag 29 december jl. waren veel nabestaanden aanwezig om hun dierbaren te gedenken.
Op de met vuurkorven en fakkels, sfeervol verlichte begraafplaatsen werden bij binnenkomst gratis kaarsjes uitgereikt. In de bijeenkomsten werd een kort woord van herdenking gesproken en een gedicht voorgelezen, daarna werd tijdens een moment van stilte een ballon opgelaten ter nagedachtenis aan alle overledenen. Ter afsluiting konden de aanwezigen de aangeboden kaars op persoonlijke wijze plaatsen om een eigen sfeer rond het graf of gedenkplek te geven.
De plaatselijke midwinterhoorn en ossenhoornbloazers werkten mee aan deze dagen en lieten voor en na de programma’s hun speciale klanken horen.
Wij als Stichting BAB Hof van Twente zijn blij met de geweldige deelname aan deze lichtjesbijeenkomsten, en de vele mensen die deze middagen aansprak en erg waardeerden.
Eind 2014 zullen wij deze herdenkingsbijeenkomsten weer organiseren.