Ook vernielingen op Algemene begraafplaats Goor

 

Vernielingen op begraafplaats Goor (foto: RTV Oost)
Vernielingen op begraafplaats Goor
(foto: RTV Oost)

Op de Algemene begraafplaats aan de Markeloseweg in Goor zijn nu ook vernielingen van grafmonumenten ontdekt. Gistermiddag constateerde de gemeente dat ongeveer 35 grafmonumenten zijn beschadigd. Eerder bleek al een twintigtal grafmonumenten op de Algemene begraafplaats in Delden te zijn vernield. De gemeente Hof van Twente heeft in beide gevallen aangifte gedaan bij de politie.

Met enige zekerheid kan worden vastgesteld dat de vernielingen in Goor hebben plaatsgevonden in de avond en nacht van woensdag 25 september 2013. Net als in Delden zijn in Goor vooral grafmonumenten op het oude gedeelte van de begraafplaats het doelwit geweest en betrof het alleen de oudere grafmonumenten.

Wethouder Ben Eshuis heeft met ontzetting kennisgenomen van de nieuw ontdekte vernielingen: ‘Na Delden was mijn verontwaardiging al groot. En nu ook in Goor! Het gaat om een groot aantal grafmonumenten dat flink is beschadigd. Bij sommige is het nog maar de vraag of ze hersteld kunnen worden. Met het college van B&W wil ik dan ook bespreken hoe we met het herstel, ook in de richting van eventuele gedupeerde rechthebbenden, om kunnen gaan.’

Getuigen die iets hebben gezien of gehoord worden met klem opgeroepen dit te melden bij de politie: via telefoonnummer 0900-8844 of bij de gemeente 0547 – 858585. Een mail sturen naar info@hofvantwente.nl kan ook.

Bron: Gemeente Hof van Twente

RTV Oost Radio Nieuws 27 september ’13:
Na Delden nu ook vernielingen op begraafplaats Goor

http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?cat=1&nid=171914&p=209285