Project herstel historische begraafplaatsen

Zij beelden de begrafenis  uit van Thomas Ainsworth in 1841Donderdagmiddag 20 juni 2013 was de afsluiting van het project “Historische begraafplaatsen in een cultuur toeristisch perspectief”. In verband met de heftige regen- en onweersbuien werd deze bijeenkomst verplaatst naar de Goorse feesttent op het Höfteplein. Jan Kristen, voorzitter van Stichting Ribo, vertelde over de totstandkoming van dit project. De oude begraafplaatsen in Diepenheim en in Goor liggen er weer fantastisch bij. Het zou geweldig zijn als er mensen zijn die vrijwillig willen meehelpen om dit te onderhouden. Hiervoor kan een ieder zich aanmelden bij gemeente Hof van Twente. Digitaal via info@hofvantwente.nl of telefonisch via 0547-85 85 85. Ook Wethouder Ben Eshuis was erg blij met het behaalde resultaat. De werkzaamheden op de begraafplaatsen bestonden in hoofdzaak uit het herstel van grafzerken, hekwerken en groen. Daarbij konden verschillende leerlingen kennis en werkervaring op doen in steenhouwen en metselaars en smeden een deel van hun praktijkopleiding invullen. De begraafplaatsen zijn in toeristische routes opgenomen en er zijn lesbrieven voor scholen opgesteld.
De bijeenkomst werd afgesloten met een act door Werkgroep Funeraire Erfgoeddragers. Zij beelden de begrafenis uit van Thomas Ainsworth in 1841.
Thomas Ainsworth was de grondlegger van de katoenindustrie in Twente. Het monument op de begraafplaats op de hoek Laarstraat/ H.Heijermansstraat is een van de meest in het oog springende onderdelen van het project.

Bron: Hofnieuws, 26 juni 2013