Project ‘plaatsen van urnenkelders Delden’ afgerond

Project ‘plaatsen van urnenkelders Delden’ afgerond
Woensdag 26 juni j.l., zijn de werkzaamheden van het project “plaatsen van urnenkelders” op de begraafplaats van Delden in het bijzijn van wethouder Ben Eshuis afgerond. Een voorbeeld van een goede samenwerking tussen gemeente, stichting BAB (Belangenbehartiging Algemeen Begraafplaatsen, Hof van Twente) en heel veel vrijwilligers. De werkgroep vrijwilligers doet er alles aan om de begraafplaatsen een goed en verzorgd aanzicht te geven.
In Delden zijn sommige vrijwilligers al meer dan 10 jaar actief voor de Stichting.
De beplanting die in Delden vrijkwam voor dit project is door de vrijwilligers herplant bij het urnenveld op de algemene begraafplaats in Goor. Daar koesterde men al langer de wens van een groenere inrichting.
Jan Meutstege vertelde namens de Stichting BAB dat dit project als zeer positief is ervaren. Goede contacten met de gemeente en het betrekken van vrijwilligers zijn een voorbeeld, wat energie geeft voor volgende projecten. Het eerst volgende project is het plaatsen van urnenkelders op de begraafplaats in Markelo.
Het bestuur acht het belang van al het vrijwilligerswerk van grote waarde voor het onderhoud op de begraafplaatsen of als hulp met administratieve werkzaamheden (waaronder het bijhouden van de website).
Hij maakt dan ook graag van de gelegenheid gebruik om mensen die graag af en toe willen werken in een groene omgeving of mensen die liever willen helpen bij documentatiewerkzaamheden zich te melden bij
info@babhofvantwente.nl
Op dit email adres kunt u ook terecht voor ideeën, tips of als u tuingereedschap over heeft wat de Stichting helpt met het drukken van de kosten.

Wethouder Eshuis & vrijwilligers werkgroep

Bron: Hofnieuws Foto: Clemens Geerdink