De politie heeft het onderzoek naar de vernielingen en diefstallen op diverse begraafplaatsen in onder andere Delden, Goor, Beckum en Haaksbergen afgerond. Een 59-jarige inwoonster van de gemeente Hof van Twente is aangehouden. De verdachte is gedagvaard om te verschijnen bij de politierechter.

Inmiddels hersteld grafsteen

Inmiddels hersteld grafsteen

Sinds eind 2013 werden bij de politie en gemeente diverse diefstallen en vernielingen van graven op diverse begraafplaatsen in Hof van Twente, Beckum en Haaksbergen gemeld. Na een ingesteld onderzoek is een 59-jarige vrouw, eveneens afkomstig uit Hof van Twente, als verdachte naar voren gekomen. Zij is vrijdag 4 april voorgeleid bij de rechter-commissaris en in afwachting tot de zitting onder schorsingsvoorwaarden, waaronder het verbod om op begraafplaatsen te komen, weer in vrijheid gesteld. Hulpverlening is gestart.

Uit het ingestelde onderzoek is gebleken dat zij vermoedelijk in totaal 90 diefstallen/vernielingen gepleegd heeft. Uit dit onderzoek is niet gebleken dat zij ook verantwoordelijk is voor de diefstallen van bronzen beelden vanaf de begraafplaatsen. In de woning van de 59-jarige heeft de politie diverse goederen aangetroffen waarvan vermoed wordt dat ze van diefstal afkomstig zijn maar niet herleid kunnen worden naar de rechtmatige eigenaren. Afbeeldingen van deze aangetroffen goederen vindt u hier.

Herkent u uw goederen of wilt u even komen kijken of uw goederen er tussen staan dan bent u tijdens de openingtijden van het politiebureau in Goor, vanaf maandag 14 april tot en met vrijdag 18 april tussen 10.00 uur en 13.00 uur, welkom. Verzocht wordt om de aangifte mee te nemen, mensen die nog geen aangifte hebben gedaan kunnen dit ter plekke alsnog doen.
Bron: Politiebericht, NieuwsuitDelden.nl & GoorsNieuws.nl
RtvOost nieuws: kaart