DSC03484
Persbericht:
Geïnteresseerden kunnen onder begeleiding een wandeling maken langs de graven op het oude en het nieuwe gedeelte van de Algemene Begraafplaats te Delden. De rondleiding wordt verzorgd door Henk Blekkenhorst van de Stichting Belangenbehartiging Algemene Begraafplaatsen Hof van Twente.

Op woensdagavond 10 september 2014 om 18.00 uur en
op vrijdagmiddag 19 september 2014 om 15.00 uur.

Het is een oude begraafplaats, karakteristiek, parkachtig en landschappelijk gelegen, met veel bomen, afwisselende beplanting, die sedert 1829 in gebruik is, en ook met zijn monumenten volgens ons een soort archief, een historisch bezit, en iets zegt over de geschiedenis van de mensen die in deze omgeving hebben geleefd.

Ook zijn een groep vrijwilligers van de Stichting op woensdagmorgen actief, voornamelijk op het oude gedeelte en de aller-oudste rustplaatsen, om het onkruid- en bladvrij te houden, om zo de stenen zerken weer leesbaar te maken en het geheel een goed en verzorgd aanzicht te geven. Houd U van buiten in ’t groen of in een team te werken en samen dingen te doen, kom gerust op een woensdagmorgen een kijkje nemen.

Beide keren zijn wij aanwezig bij het gebouw bij de hoofdpoort om U te begroeten, toelichting te geven en starten we vanaf hier de rondleiding, deelname is gratis.
Na afloop schenken we een kopje koffie of thee.

Start: entree Algemene Begraafplaats aan de Langestraat 200 te Delden
Informatie kunt U inwinnen bij:
Jan Meutstege, tel. 0547-271433
E-mail: info@babhofvantwente.nl